Više od 25 petabytea podataka na Megauploadu ide na "delete"

Piše: evz/zimo.co

Objavljeno: 24.03.2012. 16:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Američki webhosting poslužitelj, Carpathia Hosting, najavio je kako će uskoro morati obrisati preko 25 petabytea podataka koji su nekad pripadali Megauploadovim korisnicima. Razlog za brisanje leži u tome što niko nakon zatvaranja Megauploada, ne želi preuzeti troškove za hosting, piše zimo.co

Carpathia Hosting je iznajmila Megauploadu preko 1.100 servera, na kojima se nalazi trenutno oko 25 petabytea podataka (10^15 Byte).

TorrentFreak prenosi, kako je Carpathia Hosting primoran da ukloni sadržaj koji su korisnici postavljali na Megaupload, jer dnevno za podatke koje niko ne koristi, i koje niko ne želi preuzeti, tvrtka gubi preko devet tisuća dolara.

Carpathia Hosting se obratio i sudu na kojem se vodi postupak vezan za Megaupload, te u dopisu pišu da se unatoč velikim naporima koji su uložili, stranke nisu mogle dogovoriti u obostranu korist za rješenje vezano za podatke, te u istom dopisu šalju zahtjev sudu da im isti odgovori kako i šta sa podacima koji se nalaze na njihovim serverima.

Poslužitelj u cjelokupnom procesu ima samo dva moguća rješenja. Prvo rješenje je da se uklone svi podaci koji se nalaze na serverima, kako bi se kapaciteti mogli iskoristiti u druge svrhe, a drugo rješenje leži u tome da za nastale troškove tereti odgovorna lica koja su direktno ili indirektno vezana za cjelokupan slučaj koji je vezan za Megaupload. Poslužitelj je zatražio od suda da za 13. travanj zakaže saslušanje, kako bi se ovaj problem mogao riješiti.

O tome kako će završiti privatni podaci korisnika, saznat ćemo najranije 13. travnja.

Komentari