Bruno Hranić predsjedao sjednicom ENVE povjerenstva u Bologni

Objavljeno: 21.10.2014. 13:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Načelnik općine Vidovec, član Odbora regija EU i potpredsjednik ENVE povjerenstva Bruno Hranić predsjedao je 25. sjednicom Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju koja se održala u Bologni (Italija) 16. i 17. listopada, na poziv Simonette Saliere, potpredsjednice regije Emilia Romagna.

Sjednica je održana s temom "Lokalne i regionalne strategije za klimatske promjene i njihov doprinos poboljšanoj kvaliteti zraka". Na sjednici se raspravljalo o tome kako lokalne i regionalne politike mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete zraka i o suočavanju s klimatskim promjenama, te je predstavljeno iskustvo mreže AIR-inicijative Regije za kvalitetu zraka, koja predstavlja 12 regija iz sedam država članica EU koje uključuju neka od najgušće naseljenih i najrazvijenijih područja EU, a tijekom nekoliko posljednjih godina nalaze se na čelu upravljanja kvalitetom zraka.

Klimatske promjene predstavljaju prijetnju za europske regije, ljudsko zdravlje i ekosustave, a zagađenje zraka i dalje je kritično u mnogim područjima Europe, zaključak je sudionika sjednice. Raspravljalo se i o reviziji zakonodavstva EU o otpadu te o mogućnostima učinkovitog korištenja resursa u građevinskom sektoru.

U sklopu sjednice ENVE Hranić je izvjestio sve prisutne članove o radionici na temu "Kako poboljšati upravljanje otpadnim vodama - potpora europskih strukturnih i  investicijskih fondova", koja je održana u sklopu Dana otvorenih dana Odbora regija u Bruxellesu.

Komentari