FOTO: Derutna zgrada tajkuna Hudoletnjaka prijeti rušenjem na susjednu kuću

galerija-images/stara skola Kamenica derutna zgrada

Objavljeno: 27.09.2014. 08:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Opasna derutna zgrada stare škole u Kamenici, zbog koje je zatvorena županijska cesta u tom mjestu, neslužbeno saznajemo pripada 81-godišnjem tajkunu Ivanu Hudoletnjaku.

On je svojim bogatstvom, osim Varaždinke, kupio niz nekretnina i poljoprivrednih površina koje sada diljem županije propadaju.

Da je to veliki problem na svojoj koži je "osjetila" obitelj čija je kuća tek oko pola metra udaljena od urušene zgrade u Kamenici, a u urušavanju koje se dogodilo 25. rujna u popodnevnim satima jedna je drvena greda pala na krov njihove ljetne kuhinje te ga oštetila.

Na teren su izašli i vatrogasci i policija kako bi osigurali prostor, pa na kraju i zatvorili cestu do daljnjega jer cigle padaju na prometnicu. Ali svi su oni gotovo nemoćni jer se radi o privatnom vlasništvu. Ovih se dana očekuje dolazak građevinske inspekcije koja bi trebala narediti rušenje zgrade.

- I sami vidite da se krov već ranije potpuno urušio. Sad nam je na ljetnu kuhinju pala greda, a bočni zid koji je držao krov svakog se časa može srušiti na naš krov. Nemoćni smo. Samo čekamo inspekciju da narede da se to konačno sruši. Zgrada nije od betona nego pijeska i sve to je polako propadalo. Evo, prije dvije godine smo ožbukali svoju kuću i sad bi sve moglo biti uništeno. Otpadaju cigle i grede, a stara škola je odmah na cesti i da se sruši ubila bi nekoga - rekla nam je vlasnica kuće do stare škole.

Ova je zgrada izgrađena 1863. i bila je prva škola u Kamenici, nakon toga Zagorjeplet tamo imalo svoj pogon, a kasnije je pripala Hudoletnjaku. Vlasnica nam je rekla da je Hudolatnjak povremeno dolazio u obilazak, ali ništa nije popravljao.

- Kako je zgrada u groznom stanju, a tako blizu naše kuće, moja obitelj mu je nudila da je kupimo, ali on je tražio jako puno novaca. A nije ni prvi put da je nešto palo na cestu. Jedna žena je bila sletjela autom zbog toga prije par godina - kazala nam je susjeda.

{gallery}stara skola Kamenica derutna zgrada{/gallery}

Komentari