Habuš: Uhićenje Pripuza neće utjecati na rješavanje problema baliranog smeća

Objavljeno: 20.10.2014. 11:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas je komentirao uhićenje Petra Pripuza, predsjednika Uprave tvrtke CEZAR koja je jedna od tvrtki u Zajednici ponuditelja koja je dobila koncesiju za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju.

Gradonačelnik smatra da se uhićenje Pripuza neće odraziti na poslove tvrtke CEZAR u Varaždinu.

Ne, ja se nadam da se uhićenje neće odraziti na naš problem. Naime, tvrtka CEZAR je jedna od tvrtki u Zajednici ponuditelja. Gospodin Pripuz jedan je od predsjednika Uprave, međutim, ja se nadam da nije jedini koji može potpisati ugovor ako do potpisivanja dođe. Poslovi tvrtke CEZAR u Zagrebu ne mogu se dovesti ni u kakvu vezu s poslovima u Varaždinu. Očekujem da sve ono što je dogovoreno s tvrtkom CEZAR i s Ministarstvom i s Fondom za zaštitu okoliša bude i odrađeno u najkraće vrijeme – rekao je Habuš.

Najkasnije u idućih mjesec dana, prema riječima gradonačelnika, trebao bi se započeti rješavati problem varaždinskog smeća.

Nadam se da ćemo najkasnije u idućih mjesec dana započeti rješavati problem baliranog otpada. U ovom trenutku ovlašteni laboratorij radi analizu otpada i temeljem njihovog rezultata predložit će se novi tijek otpada sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Ukoliko to bude prihvatljivo Ministarstvu za zaštitu okoliša i Fondu, tada ćemo potpisati ugovor i dobiti onih toliko željenih i potrebnih 60 posto sufinanciranja od strane Fonda. Time ćemo konačno početi rješavati balirani otpad na način da građane to ne košta ni jedne lipe – rekao je varaždinski gradonačelnik.

Komentari