Izaslanstvo Varaždinske županije odalo počast žrtvama Vukovara

Objavljeno: 19.11.2014. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Varazdinska zupanija - Vukovar

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić sudjelovao je u Vukovaru na komemorativnoj svečanosti koja se svake godine organizira u spomen na sve žrtve Vukovara.

Po dolasku u Vukovar, zamjenik župana je položio vijenac i zapalio svijeću kod Borovo Commerca, a potom i na Trpinjskoj cesti kao znak zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije. Nakon toga izaslanstvo Varaždinske županije pridružilo se državnom protokolu u Koloni sjećanja, zajedno s predstavnicima državnog vrha te ostalim predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske.

Polaganju vijenaca kod Trpinjske ceste prisustvovali su i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi ŽZU HVIDRA-e Varaždinske županije.

Zamjenik župana je naglasio važnost odavanja pijeteta svim nedužnim vukovarskim žrtvama.

- Posjet Vukovaru i poklon žrtvama stravičnih događanja iz 1991. najmanje je što možemo napraviti za naš "grad heroj". Došli smo ovdje s istinskim poštovanjem prema našem Vukovaru, njegovim ljudima i svim žrtvama koje je ovaj grad podnio za slobodu svih nas i za našu Hrvatsku, ali i žrtvu koji podnosi i danas. Ovaj dan je Dan sjećanja na sve te događaje, ali i život i slobodu, koju su nam, među ostalima, ovaj grad i njegovi ljudi osigurali. Na tome će im cijela Hrvatska i građani Varaždinske županije zauvijek ostati zahvalni – izjavio je prilikom sudjelovanja u Koloni sjećanja zamjenik župana Košić.

Nakon Kolone sjećanja održana je na Memorijalnom groblju Sveta misa za sve preminule i nestale koju je predvodio mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

{gallery}Varazdinska zupanija - Vukovar{/gallery}

Komentari