Lovci iz Varaždinske županije obilježavaju blagdan Sv. Huberta

Objavljeno: 02.11.2014. 14:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Trećega dana mjeseca studenog, uz spomendan svete Silvije, majke Pape Grgura Velikog, Crkva slavi i svetog Huberta, nebeskog zaštitnika lovaca i lovočuvara, zagovornika šumara. Lovci iz Varaždinske županije blagdan Sv. Huberta obilježit će u ponedjeljak u Ljubešćici...

Lovački savez Varaždinske županije u suradnji s LD „Vepar“ iz Ljubešćice organizira tradicionalnu proslavu Sv. Huberta. Okupljanje lovaca počinje u 16.30 sati kod sportske dvorane u Ljubešćici, doznajemo od Slavka Labaša, tajnika LS.

- Obilježavanje blagdana Sv. Huberta bit će nastavljano mimohodom do župne crkve Majke Božje Snježne. Nakon sv. mise koja počinje u 17 sati, okupljeni lovci i njihovi gosti će nastaviti druženje uz domjenak. Osim u Ljubešćici, članovi LD-a i LU-a organiziraju manje svečanosti diljem naše županije - naglasio je Labaš.

Centralna proslava blagdana Sv. Huberta ove će godine biti u Sinju. Svečanosti koju organizira HLS nazočit će i predstavnici brojnih lovačkih udruga i društava s područja Varaždinske županije.

Komentari