Mladi Lepoglavčani nogometom prizivaju snijeg na Badnjak

Objavljeno: 27.12.2010. 11:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: lepoglava.net

Iz hrpetine lepoglavskih tradicionalnih aktivnosti predstaviti ćemo i jednu nesvakidašnju koja je ove godine imala svoje deveto izdanje!

Još 2002. godine skupina mladih Lepoglavčana  bila je razočarana što nema snijega na Badnjak te su odlučili prkositi vremenu i zaigrati nogomet na otvorenom usred hladnog prosinca.
Prkos nažalost nije rezultirao snijegom niti je nagnao Gospodara vremena da ih potjera kućama. Jedinu reakciju koju je polučila ta akcija bilo je stvaranje zabavne tradicije koja ne prestaje ni devetu godinu za redom.
Tako je na Badnjak 2010. godine gotovo 50 mladih provelo par sati na školskom igralištu izmjenjivajući se u nogometnoj igri između debelih, suhih, jakih, nageliranih i sličnih ekipa. Obilje smijeha, veselja i bravuroznih nogometnih pokreta začinilo je radost Božića i barem na tren zamijenilo toliko željeni snijeg.

Ukoliko Badnjak 2011. mlade Lepoglavčane konačno ne počasti s obiljem toliko željenog snijega, mladi najavljuju kako će upriličiti pravi spektal kojim će obilježiti desetu godinu svoje simpatične tradicije.

izvor i foto: lepoglava.net



Komentari