Oprez: Stigle blagdanske gužve, ali i opasnost od krađa i požara

Objavljeno: 30.10.2014. 18:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, tijekom predstojećeg vikenda očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Vezano uz navedeno, iz Policijske uprave varaždinske skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

- Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu - napominju iz PU varaždinske.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, ovog će se vikenda na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet odvijati uz fizičku regulaciju od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a u subotu, 1. studenog, dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja s Ulicom Gustava Krkleca do raskrižja s Ulicom Franje Račkog) bit će povremeno zatvoren te će se odvijati obilaznim pravcima.

- Obzirom da će policajci i pripadnici Prometne mladeži prometom upravljati u poslijepodnevnim i večernjim satima, odnosno u vrijeme slabije ili smanjene vidljivosti, molimo vozače da prilikom nailaska na raskrižja povećaju oprez i smanje brzinu kretanja kako bi se izbjegle neželjene posljedice - ističu iz policije.

Za potrebe parkiranja vozila kod Varaždinskog groblja na blagdan Svih svetih omogućit će se parkiranje na vanjskom parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Gustava Krkleca, a kod groblja u Biškupcu na prostoru auto-sajma te trgovačkog centra u Gospodarskoj ulici.

- Molimo građane da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa -  upozorenje je upućeno iz PU varaždinske.

Stoga varaždinska policija upućuje na sljedeće mjere opreza:
- prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
- ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
- zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
- vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
- ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Policija ujedno poziva građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz  raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

- U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara - podsjeća varaždinska policija.

Komentari