Sve je spremno za doček Nove Godine na Trgu kralja Tomislava

Objavljeno: 20.12.2010. 14:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: evz

Dok polako počinjemo razmišljati o tome gdje ćemo ispratiti Staru, a dočekati Novu 2011. godinu, dobro je znati što se za 'najluđu noć' priprema u našem gradu.

Naime Grad Varaždin i ove je godine pripremio doček na glavnom varaždinskom trgu, popularnom Korzu.

Tamo će po već isprobanom receptu građane od 22 sata zabavljati "domaće snage". Ove godine će to biti grupa "Odeon".

- Svako ljeto svirali smo po na najjačim terasama po Jadranskoj obali, a godinama smo profesionalno svirali i po lokalima i hotelima Europe – predstavio je Željko Perković grupu "Odeon". Rekao je kako su za Varaždince u "najluđoj noći" pripremili bogati repertoar stranih i domaćih hitova koji bi trebali zadovoljiti glazbene ukuse Varaždinaca svih uzrasta.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Varaždina Darinka Hajduk-Vučić, nadovezala se kako će se prisutni moći ugrijati čajem i kuhanim vinom koje će u dovoljnim količinama osigurati Grad.

Prisutnima će novogodišnju čestitku uputiti i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, dok će predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman sa svojom suprugom otplesati valcer.

Točno u ponoć brojni će entuzijasti krenuti u osvajanje još jedne tradicionalne Novogodišnje utrke.

Prijave za sudjelovanje u utrci primaju se u Atletskom klubu Varaždin, ali trkači će se moći prijaviti i na licu mjesta.

Naime, prijave i podjela startnih brojeva primat će se i na samu Staru godinu, 31. prosinca od 21 sat u kinu Gaj.

Natjecatelji će biti podijeljeni u četiri kategorije, a od seniora, veterana, seniorki i veteranki novčane nagrade dobiti će samo seniori. Nagrade za malobrojne žene trkačice i ove će godine biti samo simbolične, jer organizatori kažu kako nemaju dovoljno novaca.

- Od prosječno 120 do 150 natjecatelja, svake se godine prijavi tek desetak žena i mi zbog toga nismo uveli novčane nagrade za njihovu kategoriju - objasnili su u Športskom atletskom klubu Varaždin.

Ukupni trošak organizacije dočeka Nove godine na Korzu je 65.000 kuna, što je 25.000 kuna manje nego što je Grad izdvojio za prošlogodišnji doček.

Komentari