U ponedjeljak proslava Dana oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije

Objavljeno: 18.09.2014. 18:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U ponedjeljak, 22. rujna u 10 sati kod Križa zahvalnosti uz crkvu sv. Nikole u Varaždinu bit će održana svečana proslava obilježavanja 23. obljetnice Dana oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

U sjećanje na 22. rujna 1991. godine, kada su nakon vojnih akcija i uspješnih pregovora vojnici JNA napustili Varaždin, bit će položeni vijenci i upaljene svijeće u nazočnosti predstavnika svih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Bit će to prilika za isticanje ratnih zastava varaždinskih postrojbi koje su sudjelovale u oslobođenju Varaždina, a kasnije i cijele Hrvatske. Prigodan program izvest će Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Organizatori proslave su Grad Varaždin i Varaždinska županija, koji pozivaju sve građane da im se pridruže u proslavi obljetnice Dana oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije, kao jedne od najvažnijih pobjeda u Domovinskom ratu u kojoj su osvojene znatne količine naoružanja presudnog za daljnji tijek akcija za oslobođenje zemlje.

>> FOTO: Varaždinski dani rata 1991. u koloru

Komentari