Raste potpora festivalu

Doznajte tko je sve pristupio u Klub mecena Varaždinskih baroknih večeri

Objavljeno: 09.03.2016. 11:30

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 12:07

Foto: VBV

Klub mecena Varaždinskih baroknih večeri ove će godine obilježiti 20. godina postojanja, a uvertira u slavljeničku godinu bila je godišnja skupština članova Kluba, na kojoj se u klubu Europa media varaždinskog HNK-a raspravljalo o prošlogodišnjem festivalu, poslovanju Kluba, kao i planovima za ovu godinu, kako Varaždinskih baroknih večeri, tako  i Kluba mecena.

Osvrt na prošlogodišnje 45. Varaždinske barokne večeri dali su ravnatelj VBV-a Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda, izvršnog organizatora Festivala Raymond Rojnik, te najavili kako će ove godine  zemlja partner VBV-a biti Španjolska.

- U pripremi je mnogo lijepih, atraktivnih,  ali i zahtjevnih programa vezanih uz Španjolsku, zemlju bogate kulturne tradicije, a ove godine popratni programi bit će najbogatiji do sada - najavio je Bobić.

Novi kontakti i partnerstva

Na njega se nadovezao Rajmund Rojnik rekavši kako su organizatori „ponosni što su prošle godine bili partner Rendez vous festivala u Hrvatskoj, a pohvale za prošlogodišnje, jubilarno izdanje Varaždinskih baroknih večeri stizale su sa svih strana“.

- Otvorilo nam je to i vrata novim kontaktima sa cijenjenim glazbenicima, novim partnerstvima sa srodnim festivalima u inozemstvu, a možemo s ponosom reći da su Barokne večeri sve prepoznatljive u svijetu.  Uspjeli smo i financijski završiti prošlu godinu, iako smo ostali bez generalnog sponzora. Možemo reći da smo jedini festival koji ima trajno pokroviteljstvo Predsjednika države , a tu je i status festivala od nacionalnog značaja - nastavio je Rojnik ističući kako već godinama, zahvaljujući i Klubu mecena, traju intenzivne i diplomatske aktivnosti vezane uz Festival i njegovu promociju u svijetu.

Varaždinske su barokne večeri jedini festival koji i ima svoj ekskluzivni Klub mecena, čijih tridesetak članova pomaže održavanju Festivala, a na Skupštini su primljena  i četiri nova člana.

Slavljenička godina

U Klub mecena sinoć su pristupili: Daria Vuger Kovačić, Tamara Bosak, Ljiljana Čulek i Siniša Koščak, a prema riječima predsjednice Kluba Zagorke Mintas u ovoj slavljeničkoj godini Klub će se posvetiti svom daljnjem širenju i pružanju potpore Festivalu.

 - Želimo se više predstaviti javnosti, pa planiramo otvaranje stranice na društvenim mrežama, a uz to na službenoj stranici Varaždinskih baroknih večeri, koja će dobiti uskoro svoje redizajnirano izdanje, bit ćemo zastupljeni u posebnoj rubrici, u kojoj ćemo predstavljati i naše aktivnosti - najavila je Mintas.

Festival lani završio u “plusu“

Članovi Kluba mecena prihvatili su financijsko izvješće za prošlu godinu, koju su završili u „plusu“, podržali su ideju da se kao i prošle godine jedan koncert u organizaciji Kluba organizira izvan koncertnih prostora, a raspravljalo se i o monografiji koja bi trajno svjedočila o povezanosti Kluba i matičnog Festivala.

Predstavljen je u klubu Europa media i novi vizual ovogodišnjeg Festivala, koji u stiliziranom obliku donosi ogledalo sa španjolskog dvora i prepoznatljive simbole Varaždinskih baroknih večeri, i koji će pokazivati ovogodišnje partnerstvo Varaždinskih baroknih večeri i zemlje partner 46. VBV-a Španjolske.

Komentari