poginuo pomažući prijatelju

Mještani i vatrogasci danas se opraštaju od svog Điđija

Objavljeno: 25.03.2017. 09:35

Zadnja izmjena: 25.03.2017. 09:39

Prekjučer je u šumi kod Brezničkog Huma poginuo Stjepan Završki, kojega su prijatelji od milja zvali Điđi. Danas se njegovi prijatelji, mještani i vatrogasci opraštaju od njega na groblju u Brezničkom Humu.

>> TRAGEDIJA U BREZNIČKOM HUMU Stablo palo na drvosječu i ubilo ga na mjestu

Stjepan Završki rođen je 11. 12. 1954. te živio i radio kao zidar u Šćepanju. Član DVD-a Šćepanje postao je još 1979. i otada je neumorno djelovao i kao vatrogasac. Odlikovan je vatrogasnom spomenicom za 20 i 30 godina aktivnosti a 2015. dobio je spomenicu kao vatrogasni veteran.
- Điđi je bio čovjek koji je uvijek rado pomogao DVD-u Šćepanje, dolazio je na vatrogasne intervencije čim bi čuo zvuk sirene, a na svim događajima koje je DVD Šćepanje održavalo bio je zadužen za doček gostiju. Uvijek ih je i ispraćivao te bio glavni "parker" automobila. Pazio je da sve izvan vatrogasnog doma tokom nekog dogadaja bude u redu.
Njegovi vatrogasci uvijek ce ga se sjećati. - stoji u tekstu kojega su šćepanjski vatrogasci posvetili svom dugogodišnjem suradniku. Smrt je Điđija zatekla u šumi gdje je pomagao prijatelju u sječi drva. Điđi će danas biti sahranjen u 4 sata. Svima koji su ga poznavali i surađivali s njime upućujemo izraze iskrene sućuti. 

Komentari