uspješna humanitarna akcija

Varaždinski Rotary club i NC Lions Club dodijelili donacije udrugama 'Uz tebe sam' i 'Zipka'

Objavljeno: 21.01.2017. 09:13

Foto: Rotary club Varaždin

Članovi Rotary Varaždin kluba 1181 i Interact kluba Varaždin 1181 tijekom studenog i prosinca organizirali su već tradicionalnu akciju “Humanitarni Rotary Advent  – zdrava djeca za bolesnu djecu”.

Nakon što su dvije godine za redom samostalno provodili  tu akciju, potkraj 2016. u razgovoru s članovima NC Lions Club Varaždin Millennium došli su na ideju da zajednički nastupe na varaždinskom Adventu.

Svakog vikend, u razdoblju od 25. studenoga do 24. prosinca, u svojoj su kućici ugošćivali sugrađane koji su tamo mogli izabrati originalni poklon za svoje najdraže te uz dobrovoljni prilog pomoći u prikupljanju sredstava za varaždinske udruge “Uz tebe sam” i „Zipka“.

Udruga „Uz tebe sam“ pomaže djeci od najranije dobi do 14. godine s teškoćama u razvoju, motoričkim smetnjama, ADD,  ADHD i cerebralnom paralizom, dok je udruga „Zipka“ usmjerena na pružanje pomoći djeci koja rastu u udomiteljskim obiteljima na području Varaždinske županije.

Zahvaljujući trudu rotarijanaca i interaktovaca  te dragih prijateljica i prijatelja iz Lions kluba, građana i ljudi dobre volje, ali i mnogim prijateljima rotarijancima iz drugih varaždinskih i hrvatskih klubova, prikupljeno je 18.000 kuna, za svaku od spomenutih udruga po 9.000 kn.

 

Komentari