vrijednost veća od 6 milijuna kuna

Veliki projekt revitalizacije Arboretuma Opeke ide u sljedeću fazu i sada je par koraka do realizacije

Objavljeno: 09.03.2017. 18:08

Zadnja izmjena: 09.03.2017. 18:21

Foto: Arhiva

Projektni prijedlog 'Arboretum Opeka – zeleni centar kulture' je registriran te je prošao fazu administrativne provjere i upućuje se u sljedeću fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava, treću od ukupno sedam faza, stoji u priopćenju Varaždinske županije.

Projektom će se obnoviti cijeli arboretum, dvorac Opeka, Vrtlareva kuća, Pranger, Pil sv. Ivana Nepomuka, 'bazen' će se prenamijeniti u pozornicu, urediti parkiralište te pristupna cesta s potrebnom prometnom signalizacijom, ulazni portal i ograda.

Župan Predrag Štromar istaknuo je zadovoljstvo što projekt ide dalje prema zadnjim fazama dodjele bespovratnih sredstava.

- Sigurno da nas veseli odgovor Središnje agencije što projekt Arboretum Opeka ide dalje prema zadnjoj fazi postupka koju provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Želimo promovirati Arboretum Opeku kao jedinstvenu turističku destinaciju u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja nudi spoj kulturnih, povijesnih i prirodnih ljepota – istaknuo je župan Štromar.

Nositelj projekta je Varaždinska županija, dok su AZRA d.o.o., Hrvatski restauratorski zavod, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije te Turistička zajednica Varaždinske županije, partneri na projektu.

Varaždinska županija je projekt prijavila sa proračunom u iznosu nešto većim od 6 milijuna kuna, od čega sufinanciranje od strane EU iznosi 4 milijuna i 800 tisuća kuna, a preostali dio snosi Varaždinska županija.

 

 

Komentari