Duvnjak: Sa Srbima poseban naboj, igraju odličnu obranu

Objavljeno: 18.01.2011. 09:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Ivan Ninčević i Domagoj Duvnjak imali su posebne razloge za zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede protiv Australije. Ninčevića veseli ozbiljna minutaža na SP-u, makar i u ovakvoj utakmici, a Duvnjak je upisao prve minute na Prvenstvu, nakon što je prve tri utakmice propustio zbog ozljede leđa, pišu Tomislav Pacak i Ivan Omazić za Sportnet.hr

Ivan Ninčević svidio se u nastavku s tri pogotka, a dobro poluvrijeme okončao je nesebičnom asistencijom Matuliću za atraktivan završni pogodak.

- Sretan sam zbog postignutih golova iako su objektivno oni puno slabija ekipa od nas. To nam je super poticaj. Mislim da sam pokazao da sam spreman i za jače utakmice. Stariji igrači mi pomažu savjetima i potporom. Suparnik nije bio toliko jak pa je bilo zabavno igrati, dobiti prigodu za jačanje samopouzdanja.

Ninčević se veseli nastavku natjecanja.

- Ova utakmica bila je odlična prigoda za odmor ostalim dečkima i za davanje prigoda svima na klupi. Da je bila neka teža utakmica vjerojatno ne bih ovoliko igrao. Ne bojimo se onoga što slijedi, svi jedva čekamo da počnu pravi ispiti i da vidimo tko je bolji.

Ninčevićev rival za poziciju lijevog krila, Manuel Štrlek, također je pred novinare došao s pogledom na ono što nas čeka.

- Prve tri utakmice smo jako kvalitetno odigrali, a sad slijede one teže u kojima ćemo, nadam se, također uzeti bodove i otići u drugi krug s maksimalnim brojem bodova. Danci i Srbi su dvije različite momčadi, svaka je opasna na svoj način. Obje momčadi imaju jake igrače, jaku klupu, no i mi imamo svojih aduta pa trebamo biti prvenstveno koncentrirati na sebe.

Prve minute na ovom Prvenstvu upisao je Domagoj Duvnjak. U 15-ak završnih minuta postigao je jedan pogodak, osjetio loptu i dvoranu, a u nastavku natjecanja i njega i momčad čekaju pravi izazovi.

- Izdržao sam dobro, nemam nikakve bolove. Drago mi je da ću biti spreman za iduće utakmice. Zabio sam prvi gol na ovom natjecanju i mogu vam reći da sam sretan kao malo dijete! Utakmica sa Srbijom će biti drugačija nego dosadašnje, svakako će imati poseban naboj. Bit će teško, moramo se dobro pripremiti, pogledati snimke. Igraju odličnu 6-0 obranu koliko sam do sada vidio, imaju dva jaka vanjska pucača, Vujina i Ilića, pa moramo dati sve od sebe i igrati svoju igru.


Tekst: T.Pacak i I.Omazić / SportNet.hr

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Komentari