Mirna Horvat: Konačno doma! Jasno da pobjeđujemo!

Objavljeno: 13.03.2015. 22:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Bogat varaždinski odbojkaški vikend otvorit će odbojkašice prve ekipe Varaždin Volleya svojom prvom službenom utakmicom ove godine, nakon četiri(!) uzastopna gostovanja.

Prošlo je više od tri puna mjeseca otkako su najbolje varaždinske odbojkašice zaigrale pred svojom publikom, naime tamo još prvog vikenda u prosincu od svojih su se navijača pred zimsku stanku oprostile 3:1 pobjedom nad Siskom. Proljetni raspored je htio da čak četiri utakmice u nizu igraju van Varaždina, a nakon Karlovca, Velike Gorice i dva puta Zagreba (Trnsko, Vrapče) konačno će sutra – u subotu, 14. ožujka – prvenstvenu utakmicu 1. B lige Centar odigrati na svojem terenu, u varaždinskoj Areni. Protivnik je OK Kolonija iz Slavonskog Broda. Pobjeda uopće ne dolazi u pitanje, tako barem suvereno tvrdi kapetanica OK Varaždin Volleya, Mirna Horvat.

- Pobjeda je obavezna, imperativ, o tome nema zbora. Prva utakmica doma nakon puno vremena, to nam puno znači, a osim toga su nam Brođanke i veliki dužnik iz jesenskog dijela sezone – podsjeća Mirna na činjenicu da je Kolonija dosad upisala samo dvije pobjede, prvu protiv Siska, drugu protiv Varaždina. Sutra dakle slijedi uzvrat?

- Spremne smo maksimalno, sigurno ćemo imati i podršku s tribina, a mislim da smo i objektivno bolja ekipa, stabilni u sredini tablice – optimistična je Horvat.

Varaždinska ženska odbojka piše sve ljepše stranice, mlađe kategorije upisuju sjajne rezultate – juniorke su treće u Hrvatskoj, na pragu završnice i mlađe kadetkinje i kadetkinje. Raduje to i Mirnu.

- Puno je malih, omasovio se pogon, postoji zdrava konkurencija. Mi smo sada prva ekipa kluba, ali lijepo je znati da imaš prave nasljednice, za godinu-dvije još se sve može i pomaknuti na razinu više, a to je stvarno super spoznaja.

Budućnost varaždinske ženske odbojke je svijetla, a kakva je sadašnjost možete provjeriti sutra (subota, 14. ožujka) s početkom u 16 sati, u Areni Varaždin. Vrijeme je to i mjesto utakmice 14. kola 1. B lige odbojkašica, Varaždin Volley – Kolonija (Slavonski Brod).

Utakmica Varaždinki i Brođanki bit će tek otvaranje bogatog VŽ-odbojkaškog vikenda. Naime, tri sata kasnije na parket Arene će i muški kolege u sklopu 11. kola drugog dijela 1. A lige, a zanimljivo je da i njihov protivnik dolazi iz Slavonskog Broda – MOK Brod. Nedjelja pak je opet rezervirana za žensku odbojku, druga ekipa Varaždin Volleya (kadetkinje) igra u sklopu 2. A lige protiv zaprešićkog OK Neba, u dvorani uz Dravu u 16 sati.

Komentari