Kreću energetske obnove

589 tisuća kuna za energetsku obnovu zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu

Objavljeno: 25.07.2018. 12:30

Zadnja izmjena: 25.07.2018. 13:02

U Općinu Trnovec Bartolovečki stižu nova sredstva s nacionalne razine, ovoga puta u naselje Bartolovec u iznosu od 589 tisuća kuna koji će se uložiti u energetsku obnovu zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu.

Prema Odluci o financiranju koju je u srijedu u prostorijama Općine u Trnovcu ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade Republike Hrvtaske Predrag Štromar uručio načelniku Općine Zvonku Šamecu, spomenuta sredstva iskoristit će se za prvu fazu uređenja objekta.

Ona predviđa sanaciju krovišta, gradnju nove fasade te zamjenu i ugradnju nove stolarije. Nakon dodjele Odluke, ministar Štromar je naglasio kako se radi samo o nastavku ulaganja njegovog ministarstva na području Varaždinske županije. Dodao je kako se uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja realiziraju projekti u vrijednosti oko 230 milijuna kuna koji obuhvaćaju energetsku obnovu bolnice, škola, vrtića, kao i sanaciju klizišta ili izradu prostornih planova.

- Od lipnja prošle godine do danas, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u Varaždinsku županiju ulaže znatna sredstva, a zahvaljujući tim sredstvima, realiziraju se projekti vrijedni 230 milijuna kuna. Ostvarili smo misiju koju smo imali, a moj je cilj uvijek bio da se sredstva iz Zagreba spuste gradovima, općinama, svakom naselju, jer je decentralizacija sredstava ključna za razvoj – objasnio je Štromar.

Komentari