600 pisanica za 600 godina čuda

Objavljeno: 18.04.2011. 08:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Ludbrežanka Marija Kovačić pokrenula je veliku humanitarnu akciju u sklopu koje je oslikano 600 pisanica, piše ludbreg.hr

Važna obljetnica čuda u Ludbregu od iznimnog je značaja a ona, kako sama kaže, kao mali čovjek, zapitala se na koji način zahvaliti i dodaje kako je od trenutka rođenja povezana s Krvi Kristovom. Naime liječnici su tvrdili da neće poživjeti i tada je njezina majka zatražila zagovor Krvi Kristove.

I u daljnjim životnim nedaćama, kaže, uvijek je bila svjesna važnosti vjere i zagovora i nakraju sve bi nekako završilo s pozitivnim ishodom.

Stoga njezin potez nimalo ne čudi. Ideja se kaže rodila još za Božić kada je odlučila da će za Uskrs Krvi Kristovoj u čast pokloniti 600 pisanica kojima će zahvaliti za sve milosti koje je primila njezina obitelj.

U sam posao krenula je zajedno sa svojom obitelji, a podršku u njezinoj zamisli dali su i prečasni Josip Đurkan i župni vikar Tihomir Kosec pa se tako u akciju uključio i ludbreški Caritas te vjeroučiteljica.

Najteži posao bilo je ispuhivanje jaja, a u tome su pomogli prijatelji iz Ljubešćice i Mađareva, obitelj Orehovec iz Velikog Bukovca je pak darovala guščja i pačja jaja, a neka su stigla i iz valionice Hraščanec. Pomogli su i mnogi drugi doniravši potrebno za ukrašavanje jaja.

Pisanice su predstavljene javnosti u sklopu izložbe u hotelu Amalia, a do Uskrsa se mogu kupiti nedjeljom u ludbreškoj župnoj crkvi. Prihod od prodaje namijenjen je za školovanje djece iz mnogočlanih obitelji.



Komentari