700 nadarenih učenika u studenom započinje rad u Centrima izvrsnosti

Objavljeno: 23.09.2015. 15:41

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 07:54

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je sastanak zamjenika župana Varaždinske županije Alena Kišića i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslava Huđeka, s ravnateljima srednjih škola i voditeljima Centara izvrsnosti Varaždinske županije, vezano za početak nove sezone Centara izvrsnosti.

- Usuglasili smo sve detalje oko početka nove sezone Centara izvrsnosti, koji su postali svojevrsni obrazovni brand Županije. Varaždinska županija je po ulaganjima u obrazovanje u samom hrvatskom vrhu, a s Centrima smo napravili daleko najveći iskorak našoj državi u poticanju izvrsnosti i radu s talentiranim učenicima - rekao je nakon sastanka zamjenik župana Alen Kišić.

Na sastanku je odlučeno kako Centri izvrsnosti s radom započinju 8. studenog, a ove će godine Centre polaziti više od 700 nadarenih učenika osnovnih i srednjih škola. Preko stotinu mentora učenike će pripremati za natjecanja u Centrima iz matematike, informatike, poduzetništva, hrvatskog jezika, kemije, fizike, biologije, novih tehnologija, komunikacije i rukometa.

- Činjenica da smo se uspjeli kvalificirati na dva velika svjetska kongresa s područja obrazovanja u Sevilli i Barceloni upravo po radu s talentiranim učenicima kao jedini iz jugoistočne Europe govori i da smo prepoznati i izvan hrvatskih okvira. Međutim, to je obveza da nastavimo i dalje tako te da podižemo dodatno kvalitativne standarde u kojima imamo veliku podršku i suradnju ravnatelja i voditelja centara – istaknuo je zamjenik župana Alen Kišić te dodao kako veseli činjenica da se velik broj učenika već raspituje kada počinje nastava na Centrima.

- Iz nekih područja moramo uvesti i klasifikacijske ispite jer postoji veliki interes. To je najbolji znak da smo na odličnom putu – zaključio je zamjenik Kišić.

Komentari