Klimatizirane učionice u školi u Višnjici

Objavljeno: 09.11.2011. 08:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Dražen Hočuršćak

Škola u Višnjici dobila je dva nova klima uređaja koji će biti postavljeni u dvije učionice na južnoj strani škole u kojima je za sunčanog vremena bilo jako vruće.

Ravnateljica OŠ „Izidora Poljaka“ u Višnjici Slavica Cingesar objasnila je da je u učionicama na južnom dijelu škole ponekad bilo gotovo nemoguće održavati nastavu zbog velike vrućine.

- Kad se sunce "zabilo" u prozore učionica s južne strane škole u njima je zbog nastale vrućine bilo gotovo nemoguće održavati nastavu. Teško je bilo i učenicima i učiteljima. Bez obzira da li je vani bilo vruće ili ne, sunce je prolazeći kroz staklo stvaralo temperaturu koja je bila gotovo pa neizdrživa. Nije pomoglo ni zamračivanje prozora – objasnila je Cingesar.

No, nedavno je taj problem, zahvaljujući razumijevanju Grada Lepoglave, riješen. Budući da se klima uređaj ugrađen prošle godine informatičkoj učionici pokazao učinkovitim, Grad Lepoglava je na zamolbu višnjičke škole nabavio dva nova klima uređaja koji su nedavno postavljeni u još dvije učionice na južnoj strani školske zgrade tako da je i u njima, za vrijeme sunčanih dana, omogućeno normalno odvijanje nastave.

Nabavka i ugradnja klima uređaja dio je od gotovo 200 tisuća kuna koje Grad Lepoglava, na godišnjoj razini, ulaže u podizanje obrazovnog standarda u sve tri gradske osnovne škole.

Prvenstveno se to odnosi na financiranje izvanškolskih nastavnih aktivnosti u školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici, istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Proračunom financiramo brojne izvannastavne aktivnosti, primjerice učenje stranih jezika, pohađanje glazbene škole, školu plivanja, folklor i zadrugarstvo.  Zahvaljujući gradskoj potpori, svim učenicima s gradskog područja omogućeni su jednaki uvjeti školovanja. Mogu reći da smo na ovaj način u sve tri osnovne škole na gradskom području stvorili uvjete rada bolje nego ih imaju neke veće sredine - dodao je gradonačelnik Škvarić.

Komentari