Afera Offside: Mumlek i Balajić konačno slobodni

Objavljeno: 23.09.2014. 14:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Legende Varteksa, Miljenko Mumlek i Andrija Balajić izašli su na slobodu iz varaždinskog zatvora nakon odsluženja zatvorskih kazni za sudjelovanje u namještanju utakmica u Aferi Offside...

Obojica su osuđeni na sedam mjeseci zatvorske kazne zbog namještanja utakmica, a presudu je u siječnju ove godine potvrdio Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Mumlek je na izdržavanje kazne u varaždinski zatvor upućen 28. svibnja, a Balajić 30. svibnja. Obojica su puštena prije nešto više od tjedan dana te su na uvjetnom otpustu. U Mumlekom slučaju uvjetni otpust traje do 20. studenog, a u Balajićevom do 22. studenog.

-Okrenuli smo nove stranice u svojim životima i to je gotova stvar. Osuđeni smo za nešto što nismo činili, no morali smo odslužiti kaznu - rekao je Andrija Balajić, koji je u dresu Varteksa skupio 228 nastupa postigavši 17 pogodaka, a upisao je tri reprezentativna nastupa. U svojoj karijeri igrao je i za Hajduk, portugalski Sporting, izraelske klubove Ashdod i Hapeol Be'er Shevu te grčke klubove Lavadiakos i Trikalu.

Mumlek je pak upisao čak 322 nastupa u bijelo - plavom dresu postigavši 89 zgoditaka, a igrao je i za Dinamo, Slaven Belupo i belgijski Standard Liege. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je osam puta i postigao jedan zgoditak.

Legendarni Čole prošle sezone branio je boje trećeligaša Podravine, dok je Balajić otišao u trenerske vode.

Komentari