Anđeli danas dobivaju svoj krov nad glavom u Varaždinu

Objavljeno: 13.05.2011. 15:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Anđeli već dugo stanuju u Varaždinu. Umjetnici su otkrili da su tu od pamtivijeka i da se upravo u Varaždinu odmaraju od brojnih obaveza. No, dugo su bili bez krova nad glavom pa im je umjetnik Željko Prestec odlučio pokloniti dom.

Kad Vas zaskoče loše vijesti ili padnete u malodušnost i depresiju zbog sve više negativnosti koje Vas okružuju, uvijek možete zatražiti pomoć anđela. Oni su uvijek tu uz Vas, samo se morate malo više potruditi kako biste vidjeli njihove obrise.

U tome Vam može pomoći i samostalni umjetnik-slikar Željko Prstec kojem su anđeli najvažniji motiv i poticaj za bavljenje umjetnošću.

Anđeli su zaslužni za njegovo 30-godišnje bavljenje umjetnošću i Prstec im je zato odlučio vratiti uslugu.

Prstec naime zna da anđeli u Varaždinu spavaju, a da nemaju krova nad glavom pa im je odlučio pokloniti kuću. Nazvao ju je Muzej anđela i tamo su izložene njegove slike i instalacije na temu anđela.

Tamo će se Varaždinci i brojni gosti iz svih dijelova svijeta moći barem na trenutak odmaknuti od svih loših vijesti i podijeliti svoje brige sa dobrim čuvarima.

Vjeruje se naime da svaki čovjek ima svog nevidljivog zaštitnika, anđela čuvara, koji može čuti sve čovjekove probleme i proslijediti ih „na višu instancu“.

Tko zna, možda se Vaš anđeo odmara upravo u Muzeju anđela u Kranjčevićevoj ulici pa ga svakako odite tamo potražiti.

Muzej anđela svečano će biti otvoren u 19 sati i od tada će raditi svakodnevno, bez obzira na doba dana ili dan u tjednu.

Kako nam je rekao njihov čuvar Željko Prstec – Tko sam ja da čovjeku uskratim priliku da vidi anđela? Muzej će zato biti stalno otvoren i svatko tko želi porazgovarati s anđelom uvijek može doći.


Komentari