Austrijanci došli zbog varaždinskih informatičara, zaposlit će 20-ak stručnjaka

Objavljeno: 02.09.2015. 16:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Varaždin

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je održan radni sastanak s predstavnicima ugledne austrijske kompanije Ecx.io koja je prepoznala Varaždin kao mjesto s dobrom poslovnom klimom.

- Podržavamo ulazak stranih kompanija osobito iz sektora IT tehnologije koji su spremni zaposliti naše stručnjake, jer upravo na taj način umanjujemo odljev visoko obrazovanih kadrova, a također i studenata sa Fakulteta organizacije i informatike u inozemstvo – naglasio je zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici.

Vodeća europska digitalna agencija s dvadeset godina iskustva i uredima diljem Europe u listopadu će otvoriti svoju podružnicu za Hrvatsku upravo u Varaždinu i planira u toku iduće godine zaposliti 20-tak stručnjaka .

Zadovoljstvo što austrijska tvrtka najavljuje investicije u Varaždinu i zapošljavanje IT-stručnjaka na sastanku su iskazale i  predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jasenka Hutinski, predstavnica  HGK županijske komore Varaždin Ksenija Mikšaj te dekan Fakulteta organizacije i informatike Vjeran Strahonja.  

Dekan je predstavnicima tvrtke izrazio dobrodošlicu  i uputio poziv na Dan karijera koji organizira FOI kako bi se što bolje predstavili studentima.

Komentari