Autobusne nadstrešnice u Biškupcu i rasvjeta u Hallerovoj aleji

Objavljeno: 28.05.2015. 16:09

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:13

Foto: Grad Varaždin

Sukladno Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2015. godinu postavljene su dvije nadstrešnice za autobusna stajališta, usklađene s iskazanim potrebama mjesnih odbora.

Lokacije na kojima su postavljenje su 7. mjesni odbor Varaždin „Biškupec“, Trg Ivana Perkovca (kod Veterinarske stanice) i Mjesni odbor Poljana Biškupečka (skretanje prema Črncu). Osim povećanja sigurnosti u prometu namjera je i poboljšati uvjete putnika koji koriste javni prijevoz, te bolje funkcioniranje Grada kao urbane cjeline.

Istovremeno je ostavljena mogućnost za postavu reklama na nadstrešnicama čime će se spriječiti postavljanje plakata i oglasa na mjestima na kojima to nije dozvoljeno. Cijena izvedenih radova iznosi 36.000,00 kuna (uključujući porez na dodanu vrijednost).

Sama činjenica da se u Hallerovoj aleji nalazi ukupno 7 škola i Učenički dom glavni je razlog uključivanja Grada Varaždina u Projekt Strojarske i prometne škole Varaždin, „Vidjeti i biti viđen“ koju ista provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim autoklubom i Ministarstvom obrazovanja i športa.

Cilj projekta je povećati sigurnost učenika srednjih škola u prometu prilikom kretanja u školskoj okolini. Projektom je predviđeno osvjetljavanje pješačkih prijelaza u Hallerovoj aleji od raskrižja sa Ulicom Stanka Vraza do raskrižja s Ulicom Ratimira Hercega. Za potrebe istoga izvedena je izmjena triju rasvjetnih pozicija uz potrebno pomicanje i korekcije pozicija.

Nova rasvjeta izvedena je LED rasvjetom u bijeloj boli, dovoljne svjetlosne snage, te radi u režimu cijelo noćne rasvjete (iza 23 sata). Ukupni trošak nove i anulirane rasvjete je 28.500,00 kn

Komentari