Biskup Mrzljak pohodi domove za starije osobe

Objavljeno: 05.12.2011. 12:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je u subotu 3. prosinca misno slavlje u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu. Biskup Mrzljak tradicionalno pohodi u blagdansko vrijeme domove na području Varaždinske biskupije.

Čakovečki dom brine o 300-tinjak korisnika, među kojima je i veći broj slabije pokretnih i nepokretnih osoba, a duhovnu skrb pružaju im čakovečki franjevci, piše biskupija-varazdinska.hr

Dio pokretnih korisnika redovito sudjeluje na svetim misama koje se proslavljaju u njihovoj ustanovi svake prve subote u mjesecu ili se pridružuju misnim slavljima u obližnjoj župnoj crkvi sv. Nikole.

Pedesetak pokretnih starijih osoba sudjelovalo je na misnom slavlju koje je predvodio biskup Mrzljak u zajedništvu s više svećenika, među kojima su bili i čakovečki župnik fra Stanko Belobrajdić i župni vikar fra Anđelko Rakhel.

Gvardijan Belobrajdić pozdravio je sve okupljene, osobito biskupa Mrzljaka koji se i ovom prigodom odazvao podijeliti s korisnicima doma radost vremena došašća i predstojećih blagdana.

Komentari