Branka Tropp: Želja za "Turističkim cvijetom" nikad nije bila veća

galerija-images/vz turizam

Objavljeno: 20.10.2014. 15:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Nakon što je grad Varaždin u petak osvojio nagradu "Turistički cvijet" za najbolju destinaciju kontinentalnog turizma, danas su se laskavom titulom pohvalili gradonačelnik Goran Habuš i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Branka Tropp.

Habuš i Tropp zahvalili su svima koji su zaslužni za osvajanje nagrade "Turistički cvijet" te istaknuli kako je ovo samo potvrda da se Varaždin profilirao kao izrazito važna turistička destinacija.

Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo što smo nominirani, a osvajanje nagrade nas je zaista oduševilo. Godinama se radilo na tome i ovo je još jedna dodatna motivacija turistima da dođu u naš grad. Drago mi je što smo nagradu dobili upravo u godini kada se kandidiramo za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te nam ova nagrada zasigurno daje prednost. Turizam je sve važnija grana u gospodarstvu i moramo prodavati što kvalitetniji proizvod. Mi nismo grad na moru, kojima je puno lakše privući turiste. Nama je puno teže pa je ovakva nagrada još posebnija. Zahvaljujem svima koji su ovome doprinijeli – naglasio je gradonačelnik.

Da se ova nagrada nikad prije nije toliko priželjkivala, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Branka Tropp. Brojke govore u prilog turističkom razvoju Varaždina.

Ostvareno je 15 posto više dolazaka i 16 posto više noćenja, bez da je u gradu povećan broj kreveta. Moram istaknuti da je upravo ove subote kroz Varaždin prošlo desetak turističkih grupa, najviše onih iz Austrije i Španjolske. To su sve činjenice koje govore u prilog Varaždinu kao turističkoj destinaciji. Bez sumnje moram reći da je bilo jako napeto u Opatiji i želja za ovom nagradom nikada nije bila veća. To je samo potvrda da ostvarujemo značajan promet na turističkom tržištu i prepoznatljivost. Još jednom hvala svima, i turističkim djelatnicima, i Gradu, i medijima, i građanima – izjavila je Tropp te dodala kako se nada da će do iduće godine u Varaždinu osvanuti novi hotel, ali i kamp koji bi još dodatno pomogao povećanju turističkog prometa.

Varaždinski festival dobrih emocija Špancirfest bio je finalist za najbolji događaj godine, uz Ultra festival i Red Bull Air Race, koji je i ponio nagradu najboljeg događaja. No Tropp je naglasila kako treba istaknuti da je i ova nominacija izuzetno važna je je Špancirfest hrvatski festival realiziran s manjim budžetom i traje duže od ostalih koji su bili u konkurenciji.

{gallery}vz turizam{/gallery}

Komentari