Branko Milec iz Natkrižovljana najbolji učenik županije

Objavljeno: 22.07.2011. 12:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Branko Milec iz Natkrižovljana, maturant Elektrostrojarske škole, najbolji je učenik završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije u školskoj godini 2010/11...

Odluka je to stručnog povjerenstva Varaždinske županije koje je od osam prijavljenih učenika odabralo Branka na temelju njegovog uspjeha u školi, ali i u vannastavnih aktivnosti. Sva je četiri razreda srednjoškolskog obrazovanja završio s odličnim uspjehom i prosjekom ocjena  5,00, a  jednako je uspješan bio i na natjecanjima vezanim uz njegovu struku – mehatroniku.Bio je drugi na državnom prvenstvu iz robotike i drugi na Olimpijadi mehatroničara u Plovdivu.

>> Učenici Elektrostrojarske škole odlični na Olimpijadi

Uz nagradu za najboljeg učenika, varaždinski će župan Predrag Štromar ove godine iznimno dodijeliti i posebnu nagradu za ustrajnost i nadahnuće. Namijenjena je Viničancu Mariju Hantaku, maturantu Druge gimnazije kojeg teško zdravstveno stanje nije spriječilo da se vrati u redovnu nastavu, a sva je četiri razreda srednje škole završio s odličnim uspjehom.

Srednje su škole na natječaj za najboljeg učenika prijavile i Igora Habuzina iz Strojarske i prometne škole, Tenu Cupar iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Viktoriju Novak iz Srednje strukovne škole, Luku Topolnjaka iz Medicinske škole, Matiju Novaka iz Srednje škole „Arboretum Opeka“ iz Marčana te Stjepana Bunića iz Srednje škole Ivanec.

Branku i Mariju novčane će nagrade uručiti varaždinski župan na svečanoj sjednici povodom Dana županije u rujnu.

Komentari