Naj maturant Branko Milec: Sad je vrijeme za uživanje

Objavljeno: 25.07.2011. 20:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, Branko Milec prošloga je tjedna zasluženo osvojio laskavu titulu najboljeg učenika završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije...

Odluku je donjelo stručno povjerenstvo Varaždinske županije na temelju njegovog školskog uspjeha i izvannastavnih aktivnosti. Branko je titulu zaslužio odličnim prosjekom ocjena 5,0 kroz sva četiri razreda srednje škole, ali i sudjelovanjem na međunarodnim natjecanjima, od kojih se posebno ističe srebrna medalja na Olimpijadi mehatroničara u bugarskom Plovdivu.

Razgovarali smo s njim o dojmovima, razmišljanjima i planovima za budućnost.

Je li Vam drago što ste osvojili priznanje za najboljeg učenika? Je li to velika stvar?

Naravno da mi je drago. Ta je titula vrlo laskava i sretan sam zbog nje. Osim toga, lijep je osjećaj dobiti priznanje za trud i stvari koje volim.

Koliko je truda bilo potrebno uložiti za ovakav rezultat?

- Ne onoliko koliko bi možda pomislili. Učio sam redovito i na taj način nikada nisam imao puno gradiva. Tom sam metodom čak 2 mjeseca prije završetka školske godine imao zaključene gotovo sve ocjene, pa nije bilo ni nikakvog stresa.

Sudjelovali ste na nekoliko važnih natjecanja, koje Vam je najdraže?

- Definitivno olimpijada mehatroničara u Plovdivu. Osvojili smo drugo mjesto, srebrnu medalju, i na to sam izrazito ponosan. Osim toga, u Plovdivu smo proveli  7 dana, dok je samo natjecanje trajalo 3 dana, pa smo dobili priliku odmoriti se i upoznati grad.

Kraj svega toga, koliko Vam vremena ostaje za privatne stvari, hobije, curu?

- Imam vremena za sve. Pored škole i natjecanja trenirao sam i nogomet te sam uvijek imao vremena za 'tekme' s prijateljima. Ipak, svjestan sam da ću, kad odem na fakultet,  vjerojatno imati manje vremena za nogomet i ostale slobodne aktivnosti.

Nakon završetka Elektrostrojarske škole, na redu su bili upisi. Koji fakultet ste odabrali i zašto?

- Odabrao sam Strojarski fakultet u Zagrebu. To mi je bio prvi izbor, volim se time baviti i nadam se da ću jednoga dana dobiti posao u struci.

Pripremate li se ikako za početak studiranja?

- Ne, koristim ovo vrijeme za odmor i uživanje sa prijateljima. Učit ću kada za to dođe vrijeme.

Kada bi morali birati, bi li se radije zaposlili u Hrvatskoj ili inozemstvu?

- Nikada se ne zna, sve ovisi o ponudama. Želio bih ostati u Varaždinu, tu se zaposliti i raditi. No, ukoliko negdje vani dobijem bolju ponudu, tko zna... Vidjet ćemo.

Komentari