Bruno Hranić održao izlaganje na Otvorenim danima Odbora regija EU

Objavljeno: 11.10.2014. 17:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Hranić na Odboru regija EU

Otvoreni dani 2014. (Open days 2014.), koje organizira Odbor regija EU u suradnji s Europskom komisijom te Europskim parlamentom, održali su se od 6. do 9. listopada u Bruxellesu.

Ovo okupljanje stručnjaka regionalnog i lokalnog razvoja ključni je godišnji događaj za europske regije te okupi oko šest tisuća sudionika, uključujući kreatore politika, političare i stručnjake sa svih razina vlasti. Cilj je Otvorenih dana informirati sudionike o praktičnim izvorima financiranja te približiti poslovne ulagače i donositelje odluka na lokalnoj i regionalnoj razini.

U isto vrijeme održana je i Plenarna sjednica Odbora regija EU na kojoj je kao član hrvatske delegacije sudjelovao Bruno Hranić. Delegacija se susrela sa eurozastupnicima iz Hrvatske, a u organizaciji Ureda hrvatskih regija čiji je Općina Vidovec partner Hranić je sudjelovao na sastanku sa veleposlanikom Matom Škrabalom u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

U tijeku Otvorenih dana održano je stotinjak radionica, predavanja, seminara a jednu od njih je vodio Bruno Hranić, potpredsjednik ENVE povjerenstva Odbora regija i to na temu otpadnih voda pod nazivom "Kako poboljšati upravljanje otpadnim vodama – potpora europskih strukturnih i investicijskih fondova“. Hranić je u svom uvodnom izlaganju istaknuo problem pročišćavanja otpadnih voda u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na Varaždinsku županiju, te upoznao nazočne sa planiranim aktivnostima oko izgradnje kanalizacije na području aglomeracije Varaždin.

Također je istaknuo problem nedostatka vlastitih sredstava, te važnost Strukturnih fondova EU za financiranje takvih projekata.

Komentari