Bruno Hranić predsjedao 26. sjednicom ENVE povjerenstva u Bruxellesu

Objavljeno: 16.12.2014. 17:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Ovih je dana u Bruxellesu održana 26. sjednica Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju kojom je, na poziv Tajništva ENVE povjerenstva Odbora regija, predsjedao potpredsjednik ENVE povjerenstva Bruno Hranić, načelnik općine Vidovec.

Na sjednici koja je održana u četvrtak, 11. prosinca sudjelovao je i novi glavni tajnik Odbora regija, Jiříj Buriánek, koji je svim predsjedateljima povjerenstva ponudio svoje sudjelovanje u sastanku kako bi predstavio sebe i svoje prioritete. Budući da je ovo bila posljednja sjednica ENVE povjerenstva za 2014. godinu, predstavljeni su rezultati ovog mandata.

U ovom je razdoblju ENVE povjerenstvo surađivalo s Europskom komisijom u upravljanju Tehničkom platformom za suradnju na području okoliša usmjerenom na bolju provedbu postojećeg prava EU, sudjelovali su na raznim međunarodnim pregovorima o klimatskim promjenama i biološkoj raznolikosti. Također, Odbor regija je u proljeće usvojio mišljenje o laganim plastičnim vrećicama, dok je u listopadu usvojeno mišljenje o paketu mjera za čisti zrak, kao važan instrument za napredak u zakonodavstvu u cilju pružanja pomoći gradovima i regijama u pristupanju problema zagađivača zraka.

Nakon predstavljanja dosadašnjeg rada Povjerenstva, nastavilo se s raspravom o Programu nulte stope otpada za Europu te o mogućnostima učinkovitog korištenja resursa u građevinskom sektoru.

Komentari