Capoeira - danas prvi besplatni trening za klince

Objavljeno: 11.10.2011. 11:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Ove sezone plesno – borilačkom vještinom capoeirom moći će se okušati i osnovnoškolci. Naime, Udruga Moving organizira od danas, 11. listopada treninge capoeire prilagođene djeci od 7 do 14 godina...

Treninzi će se održavati jednom tjedno po sat vremena u terminu od 18 do 19 sati u prostoru male dvorane 2.osnovne škole i namijenjeni su učenicima svih razreda osnovnih škola.

Trening u utorak 11. listopada bit će otvoren i besplatan za sve djecu koja žele probati kako je to kada se vježba capoeira.

Inače, bavljenje tjelesnim aktivnostima zadovoljava djetetovu primarnu potrebu za kretanjem koja je veoma važna za cjelokupan djetetov razvoj. Kroz vježbu usvajaju se novi oblici kretanja kroz koje se unapređuju motoričke sposobnosti. Potiče se i stječe koordinacija, fleksibilnost, ravnoteža te se pospješuje funkcioniranje cijelog našeg tijela.

- Dijete kroz bavljenje sportom stječe samopouzdanje i sigurnost te bolju kontrolu nad vlastitim tijelom. Također dijete upoznaje nove prijatelje, a u capoeiri i jednu sasvim novu kulturi i njenu baštinu (Brazil). Kako u capoeiri koristimo instrumente, povoljan je utjecaj i na osjećaj za ritam. Djeca se polako upoznaju s različitim njima novim instrumentima i njihovim zvukovima – poručuju iz Udruge Moving.

Svi ostali željni vježbanja capoeire mogu im se pridružiti na treninzima za odrasle utorkom i četvrtkom od 19 do 20 i 30 sati također u maloj dvorani 2. osnovne škole.


Komentari