najavio direktor hrvatskih cesta

CESTE KOJE ĆEMO NAJSKORIJE "VIDJETI" Obilaznica Novi Marof, brza cesta Varaždin - Ivanec

Objavljeno: 29.05.2018. 14:59

Zadnja izmjena: 29.05.2018. 15:46

Foto: Viktor Hranić

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić danas je u Novom Marofu medijima odgovarao na pitanja o fazi najvažnijih investicija u prometnice na području Varaždinske županije, a u grad je stigao kako bi obišao sanaciju klizišta prema Možđencu te uređenje odvodnje i izgradnju pješačkih staza na dionici D24, vrijednu 900.000 kuna.

Škorić je radove obišao s članom uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem, pri čemu je rekao da će prvih 14 kilometara brze ceste prema Ivancu krenuti sljedeće godine, dok je Podravska brza cesta u prvoj kategoriji prioriteta, no zbog postupka rješavanje projektne dokumentacije neće krenuti sljedeće godine. „Postupak pripreme dokumenata dugo traje iz razloga što je mali postotak cesta uknjižen u naše vlasništvo, međutim projekti su u tijeku“, rekao je Škorić. 

"Bivša vlast sve zakočila"

Saborski zastupnik Anđelko Stričak nadovezao se da aktualnu upravu Hrvatskih cesta „ništa nije dočekalo ni na papiru a kamoli u realizaciji“ – „Veseli me zato tempo koji je nametnuo direktor Škorić. Varaždinska županije je sada veliko gradilište, a svi radovi zajedno koji se odvijaju u vrijednosti su 1,5 milijardi kuna (škole, bolnice, ceste..)“.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač zahvalio se Hrvatskim cestama na suradnji, a kako je tamo rečeno – obilaznica u Novom Marofu, vrijedna 80 milijuna kuna i s tri rotora, u fazi je projektiranja, nakon čega slijedi početak gradnje. Dožupan Robert Vugrin upravo obilaznice je okarakterizirao kao rješenje za način gradnje kuća uz samu cestu u Varaždinskoj županiji, a još jedan veliki projekt u Novom Marofu je cesta Mađarevo – Pece, trenutno u fazi rješavanja imovinsko-pravnih i građevinske dozvole.

Komentari