Četverodnevni spektakl posvećen živućoj legendi - Gezi

Objavljeno: 26.04.2011. 09:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Svi putevi sporta i zabave sljedećih dana vodit će u Zlatar. Naime, od 28. travnja do 1. svibnja u organizaciji zlatarske Turističke zajednice i Grada Zlatara  održat će se sportska manifestacija „Gezini dani sporta“, posvećena živućoj legendi , velikom zaljubljeniku u sport i svjetskom putniku Dragutinu Vargi – Gezi.

Vječni mladić Geza (87) ove godine slavi i svoj veliki jubilej, 70. godina otkako je prvi put službeno zaigrao nogomet, i to davne 1941. godine za momčad Zlatar – Bistrice protiv zagrebačkog Zvonimira.

Četverodnevni sportski spektakl počinje prijateljskim utakmicama između domaćeg NK Oštrc i NK Gaj iz Mača te ogledom NK Stubica i NK Mladost iz Belca.

Prava nogometna poslastica uslijedit će u petak 29. travnja kad će od 18 sati zaigrati veterani Dinama i Gezine zvijezde, nogometni veterani Zagorja. Dinamove „zlatne dečke“ predvodit će Ismet Hadžić, a Zagorce nitko drugi nego – Geza.U subotu će ekipa liječnika iz Slovenije zaigrati protiv zagorskih doktora, a upriličit će se i teniski turnih odvjetnika Hrvatske i njihovih prijatelja.

Osim nogometa i tenisa, pod velikim šatorom uz živu glazbu svakodnevno se organiziraju turniri u belotu, a prvi i zadnji dan priredbe u zlatarskoj dvorani – Sokolani održat će se kazališne predstave, komedija Dimnjačar u izvedbi Ljubomira Kerekeša i komedija „Volim Njofru“ varaždinskog HNK. Gezini Dani imat će i druge kulturne i zabavne sadržaje,  od kojih izdvajamo otvaranje šetnice „Louise“ na imanju najveće zagorske vinarije Bolfan.

Sva četiri Gezina dana u galeriji istoimene gostionice u središtu grada bit će otvorena izložba fotografija na kojoj je Geza sa poznatima iz svijeta sporta, zabave i politike.

Glavni inicijator ove manifestacije, koja se po prvi put u sklopu Dana grada odvija u Zlataru, poznatom kao pravosudnome sjedištu Zagorja, je zlatarski gradonačelnik dr. Miroslav Kopjar.

- Naš sugrađanin Geza zaslužuje da ima svoje dane i za života jer je on izvrstan primjer kako voljeti svoj grad, kako ga promicati i u svoju sredinu dovoditi najveća imena iz svijeta sporta. Cilj nam je da Zlatar ponovno bude grad sporta, kulture i mladih ljudi, grad perspektive i bolje budućnosti, a ne grad slučaj kakvim se prikazivao u javnosti zadnje dvije godine - istaknuo je gradonačelnik Kopjar.  O svojim danima progovorio je i Dragutin Varga – Geza.

- Moj Dinamo slavi 100 godina, ja slavim 70 ljeta igranja nogomet, a Teniski klub Zlatar 90 godina postojanja. To su velike godišnjice i zato sve pozivam da dođu u Zlatar gdje ih čeka dobra zabava. A tu će biti i moji veliki prijatelji : Vlatko Marković, Zdravko Mamić, Dragutin Šurbek,  Filip Ude,Tereza Kesovija, Tarik Filipović, Ljubomir Kerekeš i drugi veliki asovi - najavljuje Geza veliku priredbu u Zlataru.

Komentari