situacija mladih

DAN SREDNJOŠKOLACA I STUDENATA Forum mladih SDP-a dijelio klipiće na autobusnom kolodvoru

Objavljeno: 18.11.2016. 08:29

Zadnja izmjena: 18.11.2016. 08:33

Članovi Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin ovog su četvrtka obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata. Kako stoji u priopćenju, mladi su forumaši, predvođeni svojim predsjednikom Lovrom Lukavečkim, jutro proveli na autobusnoj stanici u Varaždinu, gdje su podjelom klipića i promotivnih materijala nakratko popričali sa svojim mladim kolegama iz cijele županije.

- Jedna od glavnih tema svih srednjoškolaca definitivno je bila sufinanciranje prijevoza, pogotovo zato što se zadnjih nekoliko mjeseci u medijima puno pričalo o toj temi i mogućnosti ukidanja sufinanciranja od strane države - navode u priopćenju.

Akciji su se pridružili i zamjenik župana i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Alen Kišić i županijski vijećnik i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije Luka Zrinski, koji su se forumašima pridružili i u popodnevnim satima na ručku u Studentskom restoranu.

U priopćenju navode kako su ocijenili da je cijena ručka za studente od 22,60 kn prihvatljiva s obzirom da studentima 71 posto od tog iznosa sufinancira država, te kako se nadaju da u raznim rezovima koji se najavljuju se ta subvencija države za studente neće smanjivati.

- Danas se nažalost mladi susreću sa mogućnošću ukidanja sufinanciranja prijevoza, kurikularna reforma je zaustavljena, dolazi do klerikalizacije obrazovnog sustava, a Varaždinskoj županiji već mjesecima država ne želi isplatiti novac za nastavak dogradnje škola na prostoru cijele županije, čime se ozbiljno ugrožavaju i drugi projekti koje Županija provodi na prostoru cijele županije, a jedna od njih su i poznati Centri izvrsnosti. U vjeri u bolje sutra, nadamo se da će trenutna Vlada uvidjeti svoje greške i vratiti obrazovanje na smjer koje ono zaslužuje – poručili su mladi forumaši.

 

Komentari