Dario Pocedulić i Krunoslav Mužic najbolji orači u županiji

galerija-images/Natjecanje oraca 2014

Objavljeno: 21.08.2014. 13:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije, u suradnji sa Savjetodavnom službom, organizirala je u srijedu 20. kolovoza deveto natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje je održano u poslovnoj zoni Jalžabet, na parceli koju je ustupila tvrtka Kos transporti. Za natjecanje se prijavilo ukupno sedam natjecatelja koji su pokazali svoje znanje i sposobnosti u kategoriji plugova ravnjaka i plugova premetnjaka: Krunoslav Mužic, Jurica Cafuk, Dario Pocedulić, Luka Tomiša, Teo Novosel, Mirko Đurin i Tadej Bohorč.

Ocjenjivanje je obavljeno prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju uz stručni ocjenjivački sud u sastavu: Suzana Pajić, Mara Bogović, Valerija Pokos, Jelena Stipetić i Zita Ciler. Voditelj natjecanja bio je Dario Padro, dok je informatičku obradu podataka napravio Davor Brečak.

U optimalnim vremenskim uvjetima i na dobroj parceli, u kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Dario Pocedulić, drugo mjesto Jurica Cafuk i treće mjesto Luka Tomiša. U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto je osvojio Krunoslav Mužic, na drugom mjestu bio je najmlađi natjecatelj Teo Novosel, koji se prvi put natjecao, dok je treće mjesto osvojio iskusni natjecatelj Mirko Đurin.

- Iako su na natjecanju po prvi puta sudjelovala dva nova natjecatelja i ovom prilikom je bio primjetan napredak u kvaliteti oranja. Uz dobro odrađenu organizaciju i veliku pomoć sponzora i poljoprivrednih proizvođača, natjecanje je završilo uz veliko zadovoljstvo natjecatelja i lijepo druženje svih sudionika. Uz financijske nagrade i priznanja o sudjelovanju, te pehare za prva tri mjesta, svi sudionici natjecanja su nagrađeni materijalnim nagradama sponzora. Vrijedne nagrade i financijska sredstva osigurali su sljedeći sponzori: Varaždinska županija, Grad Varaždin, Grad Varaždinske Toplice, Općina Vidovec, Poljoprivredna zadruga "Varaždinsko povrće", Udruženje obrtnika varaždinske županije, Kos transporti, Pioneer, PPP Cafuk, Fanon d.o.o –Petrijanec, OPG Drožđek i Podravsko gospodartsvo. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim sponzorima kao i svim natjecateljima, članovima udruge, vrijednom kuharu te svima onima koji su pomogli u pripremi i organizaciji natjecanja - napomenula je Mara Bogović, rukovoditeljica Podružnice Savjetodavne službe Varaždinske županije.

{gallery}Natjecanje oraca 2014{/gallery}

Komentari