Bivši direktor aludira na politiku

Davor Pejnović smijenjen s mjesta direktora Radija Novi Marof - oprečne tvrdnje dioničara

Objavljeno: 08.07.2016. 11:14

Foto: Facebook / Arhiva

Dvotrećinskom odlukom vlasnika Davor Pejnović u četvrtak 7. srpnja smijenjen je s mjesta direktora Radija Novi Marof, što taj poznati novomarofski radijski glas, barem prema onome što je napisao u statusu na svom Facebook profilu, tumači kao političku smjenu.

- Bogek, jesam se možda trebal kam učlaniti? – rečenica je kojom završava komentar svoje smjene, te piše da je Izvješće o financijskom poslovanju u 2015. godini bilo pozitivno i dan ranije prihvaćeno većinom glasova na sastanku Nadzornog odbora.

Uz Grad Novi Marof, Trgonom d.o.o., Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Termoplin d.d., koji svi u svojem vlasništvu imaju po 20% udjela u radiju, Pejnović je također udjelničar s istim postotkom dionica.

Kako doznajemo, protiv Pejnovićeve smjene bila je jedino njegova opunomoćena supruga Snježana Pejnović i Zlatko Meštrić, opunomoćeni predstavnik Trgonoma kao dioničara, odnosno svoje supruge Ruže Meštrić koja je ranije na službenim tijelima društva predstavljala Trgonom.

Punomoć odvjetnicima

Grad Novi Marof, Pučko otvoreno učilište i Termoplin, s druge strane, opunomoćenjem su predstavljali odvjetnici, međutim službeni komentar nije moguće dobiti ni s jedne ni s druge strane. Pejnović ističe da je "sve rekao na Facebooku", a od izvora u Gradu Novom Marofu, koji je želio ostati anoniman, dobili smo samo komentar "političke smjene".

- Politička smjena? Ako je to istina, onda se može reći da je smijenjen kako je i postavljen - kaže nam izvor, dok Pejnović na Facebooku ističe da je 2012. godine naslijedio dug od 30.000 kuna, a radio tada nije prošao ni na natječaju Vijeća za elektroničke medije vrijednom 120.000 kuna.

- Tu godinu završili smo s pozitivnim poslovanjem, a naredne dvije godine, u vrijeme predstečajeva, stečajeva i kroničnog neplaćanja, poslovali smo s gubitkom od 11 i 12 tisuća kuna, da bi prošlu godinu završili s pozitivom – kaže Pejnović na Facebooku.

Pejnović nadalje ističe da trenutno na računu ima sredstava za tri bruto plaće; da su plaćeni svi računi, a zaposlenicima isplaćen regres od 1.000 kuna. Službeni komentar Grada Novog Marofa, kako nam je rečeno, prije službenog obrazloženja odluke vlasnika ne možemo dobiti.

Gubi i poziciju urednika?

Off the record, naprotiv riječima Pejnovića, tvrde da je razlog za smjenu upravo nezadovoljstvo poslovanjem radija.Ističu da nisu sazivane sjednice Nadzornog odbora; da je dvije godine zaredom ostvaren gubitak, te da je Pejnović obnašao „previše funkcija“: direktora, urednika i novinara – voditelja.

Naime, o Pejnovićevoj smjeni s mjesta urednika također se spekulira već duže vrijeme, jer mu se kao uredniku navodno zamjera jednostranost, odnosno "otvorena naklonost" prema lijevoj političkoj opciji u gradu, konkretno Darku Hreniću i Mladenu Smoljancu, no on u neformalnim razgovorima spomenuto demantira.

Kako bilo, sve će se znati 1. kolovoza kada će Pejnović, kako doznajemo, dobiti prijedlog novog ugovora o radu, a na mjestu direktora mogao bi ga naslijediti nekadašnji direktor Radija Novi Marof Vladimir Vuger, gradski vijećnik iz redova HDZ-a.

Komentari