Delegati općine Podčetrtek posjetili Lepoglavu

Piše: evz

Objavljeno: 04.10.2011. 13:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Dražen Hočuršćak

Delegacija slovenske općine Podčetrtek, predvođena načelnikom Peterom Misjom, prošlog tjedna boravila je u Lepoglavi. Razlog posjete bio je dogovor o suradnji na zajedničkim projektima koje će u proljeće iduće godine ove dvije općine prijaviti na natječaje europskih fondova.

O budućoj zajedničkoj suradnji na određenim projektima, sa Slovenskim gostima razgovarali su Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Alojz Gredelj, dožupan Varaždinske županije Milan Pavleković i voditelj Projektno – razvojnog ureda Emil Tkalec.

Općinu Podčetrtek i grad Lepoglavu povezuje činjenica da su na njihovim prostorima u povijesti živjeli i djelovali Pavlini šireći istovjetnu pavlinsku kulturu koju danas baštine obje sredine. Ta snažna poveznica bit će temelj suradnje u okviru koje će se izraditi zajednički projekt usmjeren razvoju kulture življenja i turizma vrijedan između 500 i 600 tisuća eura.

Budući da u svojoj sredini žele izgraditi i u funkciju staviti istovjetni objekt, delegacija općine Podčetrtek za vrijeme boravka razgledala je Turističko-kulturni informativni centar te se upoznala sa samim projektom TCIC (tourist cultural information center).

Komentari