Do Nove godine u Varaždinu nova pučka kuhinja na Banfici

Objavljeno: 08.02.2015. 12:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Kao krajnji rok za početak 1. faze izgradnje novog Caritasovog centra, u sklopu kojeg će biti nova pučka kuhinja i moderno prenoćište za beskućnike, određen je svibanj 2015. godine...  

Na zahtjev Varaždinske biskupije kao investitora, UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Varaždina, u četvrtak je pozvao vlasnike i nositelje prava na nekretninama da obave uvid u spis predmeta i idejni projekt radi izjašnjenja o gradnji zgrade karitativne namjene, s vjerskim i pratećim sadržajima.

- Varaždinska biskupija je poduzela sve da dobije zemljište za izgradnju Caritasovog centra na Banfici. Na žalost, projekt je devet godina čekao, između ostalog na zamjenu zemljišta s Gradom Varaždinom i Županijom. Uvjeren sam kako je sada put do ishođenja lokacijske dozvole za gradnju Centra kratak – ističe Ante Šola, ravnatelj Biskupijskog Caritasa.

U sklopu Caritasovog centra na Banfici, za čiju su izgradnju osigurana sredstva, trebala bi biti i nova pučka kuhinja.

- Projekt predviđa izgradnju pučke kuhinje i novog prenoćišta za beskućnike po europskim standardima (kupaonice s tušem, dnevni boravak i drugo). Bude li volje lokalnih vlasti, u njemu bi krov nad glavom moglo naći 20-setak muških korisnika i petnaestak žena. Varaždinska biskupija dobila je gradilište na Banfici, zemljište je gruntovno preneseno, gotovo je idejno rješenje kojeg su prihvatile stručne službe Grada i u tijeku je prikupljanje svih potrebnih dozvola za izgradnju Centra – zaključio je Šola.

Kao krajnji rok za početak 1. faze izgradnje Caritasovog centra, određen je svibanj 2015. godine.

Komentari