Do Uskrsa moraju se iseliti iz prostorija osnovne škole

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 11.03.2011. 09:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Dragutin Košćak ponovo je izabran za predsjednika KUD-a Marof, dok je dopredsjednik Duško Hokman. Odlučili su tako članovi KUD-a na izbornoj skupštini.

Lani su kudovci vrlo svečano proslavili 30. obljetnicu djelovanja, a sada im prijeti deložacija. Naime, nakon što su 24 godine koristili prostorije u OŠ Novi Marof, do Uskrsa ih moraju isprazniti i iseliti se.

Pregledom prostora Kulturnog centra, nažalost, može se konstatirati da se u projektnom zadatku za gradnju Kulturnog centra nije planiralo da u tom prostoru svoje mjesto nađe ili dobije KUD Marof. Zašto se nije planiralo, a bilo bi normalno da jest, ne znamo i nikad nas nije nitko ništa pitao o toj mogućnosti. Za normalan rad društva, za održavanje proba i za smještaj opreme, potrebne su nam dvije prostorije. Jedina slobodna prostorija  je jedna kancelarija površine šezdesetak kvadratnih metara, a nalazi se na katu. Ona bi mogla poslužiti za održavanje proba, ali ne znamo kamo smjestiti oko 20 dužnih metara ormara s opremom i rekvizitima. Ti ormari ne stanu u tu jednu prostoriju. Za to nam treba još jedna prostorija i to u blizini prostorije za održavanje proba. Gdje je naći? Za sada je nismo našli, a niti nam je tko nudi - kaže predsjednik KUD-a Dragutin Košćak.

– KUD-u može dobiti jednu prostoriju u centru. Imaju na raspolaganju hodnik i dvoranu, više od toga ne mogu dobiti. Svi se moramo prilagoditi. Ako im ravnatelj škole i župan dopuste da ostanu u školi, to bi bilo najbolje rješenje – kaže gradonačelnik Darko Hrenić.

KUD Marof, inače, lani je imao 25 nastupa. Osim u Hrvatskoj, gostovali su u Austriji te na Karnevalu kulture u Berlinu, a organizirali su i 9. Folklorni festival u Novom Marofu. Tijekom ove godine članovi KUD-a Marof, osim domaćih, planiraju inozemne nastupe u Austriji, Makedoniji i Francuskoj.

Komentari