donesena odluka

Dr. Sanja Zember imenovana za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Opće bolnice Varaždin

Objavljeno: 09.05.2016. 15:39

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Na sastanku Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, prema očekivanjima, za novu vršiteljicu dužnosti ravnateljice Opće bolnice imenovana je dr. Sanja Zember. Iako je Upravno vijeće donijelo odluku, za početak mandata, dr. Zember mora čekati suglasnost ministra zdravlja, Daria Nakića.

Svoju suglasnost, ministar bi trebao dati u roku od tri do pet dana, tako da se do kraja tjedna očekuje rasplet situacije. Tim datumom, dosadašnji sanacijski ravnatelj Mladen Smoljanec prestaje obnašati tu dužnost, a iako se radi samo o danima, na to koja će mu biti sljedeća pozicija kaže: “O tom, po tom. Na hipotetska pitanja je teško odgovarati.” Doznajemo da će Smoljanec u tom trenutku dobiti ponudu da ostane u bolnici, a hoće li to prihvatiti, ovisi o njegovoj odluci.

Između ostalih, današnjem sastanku su prisustvovali novoimenovani članovi Upravnog vijeća, a to su ispred struke prim. dr. Ranko Stare,  ispred radničkog vijeća bolnice Ljiljana Levanić te Damir Habijan. Na sastanku je bila i pročelnica Ruža Jelovac te već spomenuti aktualni sanacijski upravitelj.

EKSKLUZIVNO Prva žena na čelu varaždinske bolnice - dr. Sanja Zember postaje v.d. ravnateljica

Podsjetimo, još prošli tjedan HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina, Damir Habijan, imenovan je članom upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, a na to mjesto imenovao ga je župan Varaždinske županije, HNS-ovac Predrag Štromar. Za predsjednika upravnog vijeća Štromar je imenovao Zorana Šanteka, HNS-ovog direktora komunalnog poduzeća u Novom Marofu, dok je druga stranačka članica upravnog vijeća Jasminka Begić, inače članica SDP-a.

 

 

Komentari