Druga gimnazija u finalu natjecanja “Ponos domovine”

Objavljeno: 17.06.2011. 16:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Varaždinska Druga gimnazija plasirala se u finale školskog natjecanja "Ponos domovine".

Druga gimnazija bila je domaćin polufinalnog natjecanja “Ponos domovine”. U Varaždin je došlo ukupno 11 ekipa iz Siska, Velike gorice, Daruvara , Pregrade i Grubišnog polja .

Ispred Varaždinske županije u polufinale natjecanja plasirala se  ekipa “Puma” iz Druge gimnazije Varaždin i ekipa  iz Gospodarske škole Varaždin.

Program polufinalnog natjecanja sastojao se od  teorijske provjere znanja rješavanjem testa od 60 pitanja te sportskog dijela natjecanja: skok u dalj s mjesta i sprint na 35 metara u vojničkim čizmama, gađanje pikada i igra viseće kuglane.

U finale natjecanja koje će se održati 24. i 25. lipnja 2011. u Zagrebu plasirale su se dvije najbolje ekipe: ekipa Druge gimnazije Varaždin “Pume”  koju su činili Hrvoje Lilovac, Andrijana Petrina i Bruno Besek te ekipa iz Pregrade. U finalu će se natjecati ukupno 9 najboljih škola, a glavna nagrada bit će četverogodišnji studij na Zagrebačkoj škola ekonomije i menagementa.

Vrijednim domaćinima iskazali su se i profesori Druge gimanzije koji su osmislili uvodni program i pomagali u svim dijelovima natjecanja: Nikola Slunjski, Mirjana Zagorc, Marijan Andrović, Mladen Plačko.

Polufinalno natjecanje “Ponos domovine” održalo se pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, a organizator je bila udruga branitelja „Ponos domovine“.

Komentari