Drugoj gimnaziji Varaždin stipendije Međunarodnog Sveučilišta iz Sarajeva

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 03.04.2015. 08:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Vvaraždinska županija

Druga gimnazija Varaždin prva je i jedina u Republici Hrvatskoj uspostavila suradnju s Međunarodnim sveučilištem u Sarajevu te je druge godine zaredom bila domaćin predstavnika te ugledne međunarodne institucije...

Glavni tajnik Sveučilišta Emir Hađikadunić, tom se prigodom susreo sa zamjenikom župana Varaždinske županije Alenom Kišićem kako bi održali radni sastanak, a u vidu buduće regionalne suradnje.

-Varaždinska županija potiče što veću međunarodnu aktivnost svojih osnovnih i srednjih škola jer smatramo da tako možemo pružiti našim učenicima dodatne mogućnosti. Pritom nismo ograničeni samo na zemlje Europske unije, nego i na ostale države - istaknuo je tom prilikom zamjenik Kišić te dodao kako je International University of Sarajevo iznimno dobro organizirano sveučilište sa uvjetima kakve imaju malo koji fakulteti i u znatno razvijenijim zemljama.

- Drago nam je da su za svojeg potencijalnog partnera odabrali našu Drugu gimnaziju, koja je i inače škola koja ima brojne i različite međunarodne aktivnosti - pohvalio je zamjenik župana Alen Kišić.

Osim susreta sa zamjenikom župana, roditeljima maturanata kao i svim maturantima prezentirani su fakulteti u sastavu Sveučilišta, studijski programi kao i mogućnosti studiranja. Ravnateljici Zdravki Grđan uručeni su certifikati za dodjelu stipendija u iznosu od 13.500 eura.

Prošlogodišnji stipendisti Ivana Šprem (arhitektura) i Matej Mikac (ekonomija) također su se predstavili i iznijeli svoja studentska iskustva kao prvi studenti na IUS-u. Ukupna donacija Drugoj gimnaziji Varaždin u ove dvije godine uspješne suradnje iznosi 22.000 eura.

S obzirom na važnost cjeloživotnog učenja i obrazovanja te dugoročnim ciljevima Druge gimnazije Varaždin za izvrsnost u znanju, ravnateljica Zdravka Grđan će stipendije dodijeliti i zainteresiranim profesorima koji žele upisati specijalističke ili doktorske studije na ovom kvalitetnom Sveučilištu na kojem je radni jezik isključivo engleski jezik, a studenti i profesori predavači dolaze iz cijelog svijeta.

Komentari