marketinška kampanja za upis u stolare

Drvoprerađivači s područja Ivanca i šire, spremni su zaposliti stolare odmah nakon završetka školovanja

Objavljeno: 12.02.2018. 16:49

Zadnja izmjena: 12.02.2018. 17:00

Drvoprerađivačkim tvrtkama i obrtima koji posluju na području grada Ivanca i šire kronično nedostaje školovanih stolara koje su spremni zaposliti odmah nakon završetka školovanja i zato pozdravljaju inicijativu Srednje škole i Grada Ivanca da se pojačanom promocijom priđe animaciji učenika i njihovih roditelja za upis u stolarsko zanimanje.

S obzirom na to da lokalni poduzetnici trebaju kvalitetne, školovane kadrove kako bi mogli zadovoljiti sadašnju potražnju i širiti buduću proizvodnju, Srednja škola će u suradnji s poduzetnicima u najkraćem vremenu pokrenuti marketinšku kampanju s ciljem animiranja upisa u stolare.

U tome će imati potporu Županijske gospodarske komore Varaždin, koja će se u kampanju uključiti sredstvima iz EU projekta namijenjena promociji deficitarnih zanimanja za privredu, zaključuje gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji je održao sastanak s predstavnicima drvoprerađivačkih tvrtki i obrta te Srednje škole Ivanec.

- S obzirom na to da gospodarstvenici trebaju tu struku, odmah krećemo s aktivnostima u cilju promocije ovog zanimanja. Potrebno je obići škole, u obilazak uključiti i same poduzetnike te učenicima i roditeljima pojasniti mogućnosti stipendiranja, praktičnog rada, naukovanja i zapošljavanja – naglasila je ravnateljica Srednje škole Lidija Kozina dok Zdravko Marković, direktor Drvodjelca, poručuje da bi samo za potrebe Drvodjelca Srednja škola trebala u stolarsko zanimanje upisati najmanje 15 učenika.

Zanimljiva je primjedba Ivice Friščića, vlasnika Obrta za proizvodnju građevinske stolarije i elemenata koji posluje u Ivancu, koji je rekao da također treba nekoliko novih radnika, međutim, temeljem dosadašnjih iskustava s učenicima na praktičnoj nastavi konstatirao je njihovu nedovoljnu zainteresiranost i motivaciju za taj posao.

U nastavku skupa, Ana Jagetić, voditeljica EU projekata zaposlena u Projektnom uredu Ivanec, nazočne je informirala o pojedinim natječajima koji se uskoro otvaraju, a namijenjeni su upravo malim i srednjim poduzetnicima koje je pozvala da dođu na savjetovanja i informiranje u Projektni ured.

Komentari