Duhovna obnova vjeroučitelja u katedrali i križni put

Objavljeno: 15.04.2011. 15:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Biskup će u subotu predvoditi misno slavlje u 15.30 sati i u Domu za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu

U subotu od 9.30 sati u varaždinskoj katedrali održat će se uskrsni susret i duhovna obnova vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupije. Obnovu organizira biskupijski Katehetski ured.

Nakon pozdravne riječi predstojnika ureda vlč. Damjana Korena, uskrsno promišljanje održat će preč. Josip Koprek, predstojnik Obiteljskog centra Varaždinske biskupije. Susret se nastavlja pokorničkim bogoslužjem i prilikom za ispovijed te zaključuje misom oko podneva koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Biskup će u subotu predvoditi misno slavlje u 15.30 sati i u Domu za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu.

Na Nedjelju Muke Gospodnje - Cvjetnicu, pak, misno slavlje u 11 sati biskup će predvoditi u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu. Slavlje započinje blagoslovom maslinovih i cvjetnih grančica u parku kod katedrale. Isti dan biskup će predvoditi križni put u Lepoglavi postajama koje su nadahnute Stepinčevim mučeništvom.

Križni put započinje u 17 sati uvodnom molitvom u župnoj crkvi.

Komentari