Dvojezični programi uskoro u svim strukovnim školama

Objavljeno: 04.04.2011. 08:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U školskoj godini 2012./2013. sve će strukovne škole u Varaždinskoj županiji svojim novim učenicima ponuditi najmanje jedno zanimanje s dvojezičnim programom!

O prvim koracima sa ravnateljima strukovnih škola razgovarali su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek i zamjenik župana Milan Pavleković.

Bit će to jedinstven projekt u Hrvatskoj, a ideja je nastala po uzoru na strukovne škole u Nizozemskoj i Belgiji te Njemačkoj, u kojoj postoji čak 600 dvojezičnih strukovnih škola.

O iskustvima dvojezične opće gimnazije kolegama ravnateljima govorila je ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić, čija škola dvojezični program slušanja predmeta na hrvatskom i na engleskom jeziku provodi od 2002. godine i to s odličnim rezultatima.

Silvija Ladić Fisher upoznala je ravnatelje s projektom Lokalnog partnerstva za zapošljavanje kojeg financira EU, a u njemu obrazovanje igra važnu ulogu, podsjetivši ih na još neke mogućnosti koje se nude preko europskih projekata.



Komentari