suradnja školstva i gospodarstva

Elektrostrojarska škola danas potpisala suradnju s firmom SR-ALU d.o.o. koja će opremiti školu i zaposliti najbolje učenike

Objavljeno: 02.11.2017. 12:20

Zadnja izmjena: 02.11.2017. 12:53

Danas je ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos potpisao ugovor o poslovno tehničkoj suradnji s poduzećem SR-ALU d.o.o., a buduća aktivnost i suradnja usmjerena je obrazovanju odraslih iz područja industrijske automatizacije i robotike. 

Suradnja je zamišljena tako što će škola za potrebe firme SR-ALU d.o.o. održavati tečajeve iz spomenutih područja dok će firma vrlo vrijednom opremom opremiti školske laboratorije i to s tri industrijska robota i svom potrebnom mehanizacijom te računalima. No, ono što je za one koji će pohađati tečajeve možda i najbitnije je stipendiranje, a kasnije i zapošljavanje najboljih učenika škole u spomenutoj firmi.

Ovo je još jedan vrlo značajan iskorak u suradnji s gospodarstvom, opremanjem škole s najsuvremenijom opremom za potrebe nastave i stručnih tečajeva te osposobljavanjem učenika za buduće zapošljavanje na dobro plaćenim poslovima koji zahtjevaju znanja iz automatike, robotike mehatronike.

 

Komentari