Ema Možanić dobitnica Državne nagrade za humanitarni rad u 2014. godini

Objavljeno: 21.12.2014. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Vlada RH

Izvor: Dobitnici državne nagrade s ministricom Opačić (Ema Možanić prva zdesna)

Državna nagrada za humanitarni rad najveće je priznanje koje Republika Hrvatska daje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, a ovogodišnje su nagrade dodijeljene na svečanoj sjednici Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2014. godini, održanoj 19. prosinca u Banskim dvorima u Zagrebu.

Među dobitnicima godišnje nagrade za humanitarni rad je i Ema Možanić iz općine Maruševec, socijalna radnica u Domu za starije i nemoćne osobe "Matija" u Babincu. Ema Možanić aktivno volontira u Udruzi "Ivanečko sunce" koja okuplja djecu i odrasle s mentalnom retardacijom te organizira Sportske susrete osoba s mentalnom retardacijom.

Osim Eme Možanić, godišnju nagradu za humanitarni rad dobili su i Majda Ivanda iz Šibenika te Branko Vrbešić iz Valpova, dok je dobitnica nagrade za životno djelo za humanitarni rad Slavica Okreša iz Selca.

Dobitnicima je nagrade na svečanosti u Banskim dvorima uručila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Komentari