Erikovi aviončići pozitive: Priduržite se Akciji Avion i šaljite pozitivnu energiju

Objavljeno: 27.03.2015. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Facebook

Erik ima 9 mjeseci, a prije 3 mjeseca dijagnosticirana mu je mukopolisaharidoza tip 1H tj Hurlerina bolest. Otad je hrabro izdržao brdo pretraga i u zadnjih tjedan dana imunosupresivnu terapiju (kemoterapiju) kao pripremu za transplantaciju matičnih stanica koja će se održati danas, u petak, 27. ožujka.

Kako bi se Eriku poslala pozitivna energija, Facebook zajednica "Kak je Erik" u njegovo ime pokrenula je Akciju Avion.

Kako Eriku poslati pozitivnu energiju, pročitajte u uputama:

1. Uzmete komad papira (mali, veći, šaren, recikliran, kakav god) i na njemu napišete/nacrtate neku pozitivnu poruku. Možete samo napisati "Erikov aviončić pozitive" ili nacrtati srce il smajlića, a ako ste kreativniji i dobro raspoloženi, ubacite i neku inspirativnu poruku, motivacijski citat ili svoj omiljeni stih - bitno je samo da je nešto sretno, veselo i pozitivno (slobodno pofotkate svoju poruku)

2. Preklopite papir i od njega napravite aviončić. (Možda nije loša ideja da izvana napišete "otvori me".) Postoji puno verzija papirnatih aviona. Sklopite nekakav avion, samo da baš ne liči na kvadrat (slobodno pofotkate svoj krasni aviončić)

3. Aviončić stavite nekud gdje će ga netko pronaći ("Oho, kaj je ovo?"), otvoriti sav u čudu ("Gle, tu nekaj piše!) i vaša poruka će mu/joj uljepšati dan i možda potaknuti tu osobu da zbog napisanog/nacrtanog bar na 5 minuta bude dobre volje i bolji čovjek prema svijetu oko sebe. Kud ga staviti? Budite kreativni. Na primjer:
Zataknite ga za cjenik na terasi svog omiljenog kafića.
Ubacite u poštanski kaslić susjedu mrgudu koji se uvijek zaboravi nasmiješiti kad ga pozdravite.
Ubacite u knjigu koju vraćate u knjižnicu.
Dajte ga teti koja radi u pekari i uvijek je dobre volje, čak i kad je vani bljuzga i boli ju glava.
Stavite po jednog na radni stol svakog kolege (obavezno i sebi, pa se skupa čudite otkud sad to).
Odšećite do transfuzije na darivanje krvi (prava sitnica!) pa ostavite aviončić u nekoj od bolničkih čekaonica.
Zataknite ga za brisač najstarijeg auta na parkiralištu.
Naravno, avion slobodno i lansirate s prozora, ali ne ako živite u šumi jer je ipak cilj da ga netko pronađe i pročita. (slobodno pofotkate kud je sletio vaš avion)

4. (neobavezno) Podijelite fotku s nama na stranici događaja na Facebooku.

Dakle, cilj je uložiti par minuta, tako nekome uljepšati dan i na taj način poslati puuuno pozitivne energije u Svemir danas, u Erikovo ime.

Na zid događaja možete staviti fotke svojih poruka/aviona, naravno ako želite. Isto tako možete i ostati anonimni i misteriozni.

I naravno da se nitko neće ljutiti ako umjesto jednog napravite 2 ili 3 afijona, a ako hoćete možete i dijeliti ovaj post i event do mile volje. Mala molitva za Erika također opcionalna. Hvala svima!

Komentari