pojačanje studentskog budžeta

FOTO 34 marofska studenta potpisala ugovore o stipendiranju za što je izdvojeno 420 tisuća kuna

Objavljeno: 03.02.2018. 16:16

Zadnja izmjena: 03.02.2018. 16:26

U Maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu danas su 34 studenta potpisala ugovore s Gradom u akademskoj godini 2017./2018 za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 420 000 kuna. 

Grad Novi Marof u aktualnoj akademskoj godini stipendira 34 studenata, a prema odluci gradskog Povjerenstva za dodjelu stipendija, 13 stipendija dodijeljeno je po socijalnom kriteriju te 21 po kriteriju nadarenosti dok je u gradskom proračunu rezervirano 420.000 kuna za tu namjenu.

Valja napomenuti i kako dio studenata s područja Grada Novog Marofa ostvaruje pravo na državne stipendije.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je bio na potpisivanju ugovora sa zamjenicima Ivanom Tukom i Ivicom Šantekom, istaknuo je da Grad prilikom dodjele stipendija vodi računa o STEM području i deficitarnim zanimanjima te je najavio i stipendije za učenike.

– Zahvaljujući državnim stipendijama, STEM i socijalnim, imamo nešto manje stipendista, njih 34 koji su ostvarili mogućnost stipendije. Neki su ostvarili državne stipendije pa je nama omogućeno da ove godine damo stipendije i za učenike koje će bit u travnju, a stipendirat ćemo 15-ak učenika za deficitarna zanimanja. Nadamo se da će biti više posla na području Varaždinske županije i u cijeloj Hrvatskoj te da naši studenti neće morati preko granice – izjavio je Jenkač

Mjesečni iznos stipendije iznosi 600 kuna za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije te 800 kuna za one koji studiraju na području ostalih županija i Gradu Zagrebu te izvan Republike Hrvatske, a potpisani ugovori o stipendijama predviđaju da se one dodjeljuju tijekom 10 mjeseci, odnosno za razdoblje od 1. listopada prošle do 31. srpnja ove godine.

 

Komentari