Delegacija Schaffhausena u Varaždinu

Foto - Delegacija Grada prijatelja Schaffhausena u posjetu Varaždinu, evo detalja

Objavljeno: 19.08.2023. 11:53

Zadnja izmjena: 19.08.2023. 12:56

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na današnjem je sastanku s delegacijom grada prijatelja Schaffhausena, predvođenom predsjednikom Sabora tog grada Michaelom Mundtom, izrazio zadovoljstvo jer je upravo Švicarska konfederacija zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, što je rezultat prijateljstva i suradnje između Varaždina i Schaffhausena.

Delegacija grada prijatelja Schaffhausena boravi u službenoj posjeti Gradu Varaždinu i jubilarnom 25. Špancirfestu. Na današnjem sastanku razgovaralo se o nastavku dosadašnje uspješne suradnje na području kulture, obrazovanja i gospodarstva između Schaffhausena i Varaždina nakon što je 2019. godine sklopljena Povelja o prijateljstvu i suradnji, izvijestili su iz Grada.

Gradonačelnik Bosilj izrazio je zadovoljstvo što je upravo Švicarska konfederacija zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, a zamjenik Marković istaknuo je odličnu suradnju i na području gospodarstva. Sastanku su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki,  član gradskog vijeća/vlade grada Schaffhausena Daniel Preisig,  zamjenik pročelnice Ureda grada Marijo Caleta te  zamjenik veleposlanika Švicarske konfederacije u RH Thomas Casura, stoji u priopćenju.

 

Komentari